Bijzonderheden

 

 

DE WITTE BERG HEEFT EEN NIEUW LOKAAL: MARKT 7, 5941GA VELDEN

 

 

Egchel verstevigd koppositie / hoge serie in Tegelen

 

 

Egchel – BC Arcen

Koploper Egchel maakte geen fout tegen middenmotor BC Arcen. In een relatief lange partij won Free Gielen eenvoudig van Ger Wilmsen. Vervolgens was Patrick Ghielen een maat te groot voor Peter vd Weijer. De derde partij was tevens de kortste, hierin werd Mario Moonen met grote verschil verslagen door Hans Peeters. Bert Cuenen kwam namens de bezoekers nog het dichts in de buurt van een resultaat, maar hij verloor op 10 caramboles van Frits Reijnders.

Kortste partij / 21 brt / Hans Peeters

Hoogste serie / 10 / Free Gielen

 

’t Midde – De Witte Berg

Giel Janssen en Geert vd Hombergh maakten er een spannende, maar vooral ook lange partij van. Geert was de gelukkige winnaar. De verloren tijd werd door Hay in ’t Zandt goed gemaakt, hij versloeg Thei Cuijpers in een korte partij. De derde partij was echter nog een stuk korter. In slechts 15 beurten liet Jan Lomans Renι Kessels met lege handen achter. In de laatste partij wist Huub Franssen royaal te winnen van Piet Janssen en zo boog de thuisploeg een 0-4 achterstand om in een 5-4 overwinning.

Kortste partij / 15 brt / Jan Lomans

Hoogste serie / 15 / Geert vd Hombergh

 

OBK 3 – Alles of Niks

Gelegenheidskopman John Hoeben versloeg Jan Oirbans en gaf zo het goede voorbeeld aan de rest van zijn team. Dit voorbeeld werd goed opgepakt, want Chris Hoeben versloeg Wiel Joosten. En alsof deze 4-0 voorsprong niet al genoeg is werd het er voor de thuisploeg alleen maar mooier op. Voor de gasten daarentegen liep de avond uit op een sportieve deceptie. Frank Wijnands gaf Ben Bisseling het nakijken en Jos Spoelstra maakte het feest compleet door te winnen van Han Koelen.

Kortste partij / 30 brt / Chris Hoeben

Hoogste serie / 15 / John Hoeben

 

OBK 1 – ’t Pumpke

Frank Schmacks speelde misschien zijn beste partij in jaren. Mede dankzij een serie van 65 (!) speelde hij het mooie gemiddelde van 8,35. Maar helaas voor hem was ook Karel Zwiggelaar in zeer goede doen. Karel had namelijk slechts 17 beurten nodig voor de winst. Maurice Rutten en Marco van Zoest wonnen een twee spannende partijen van Piet Stoot en Woud Kazenbrood. En ook de laatste partij was spannend, deze eindigde gelijk tussen Marco van Lent en Ad Slijpen.

Kortste partij / 17 brt / Karel Zwiggelaar

Hoogste serie / 65 / Frank Schmacks

 

BC Quatre Bras – Beringe

Twan Derix versloeg Piet Janssen en bracht zodoende de rode lantaarndragen op een verrassende 2-0 voorsprong tegen de nummer twee van de ranglijkst. Beringe vocht terug en kwam op 2-4 dankzij overwinning van Wiel Sonnemans en Louis Pennings. Zij gaven Wim vd Loo en Hans Schutte het nakijken. De laatste partij was ongekend spannend en duurde tevens ongekend lang.. Na 50 zenuwslopende beurten was het Karel Schoenmakers die Wiel Geurts nipt wist te verslaan.

Kortste partij / 26 brt / Louis Pennings

Hoogste serie / 10 / Piet Janssen

 

’t Ven – OBK 2

Uitgesteld, nieuwe speeldatum 16-02.

 

 

Groetjes Rudy

 

 

Svp formulieren uiterlijk zaterdag bij me inleveren, dan kan ik meteen de stand bijwerken.

via mail: rudybeurskens@hotmail.com

via whats app: nieuw nummer: 06-3089-0176

thuis in de bus: Aerdberg 9, Steyl