Bijzonderheden

 

 

 

Spannende ontknoping in kampioensrace

 

 

Beringe t Pumpke

Met een achterstand van drie punten was er maar 1 ding duidelijk voorafgaande aan deze wedstrijd. Beringe moest 9-0 winnen en dan kijken wat er in Tegelen zou gebeuren bij de wedstrijd tussen BC Quatre Bras en Egchel. Piet Janssen had in de eerste wedstrijd geen last van zenuwen, hij speelde een wereldpartij en veegde de vloer aan met Toon Frencken. Vervolgens was het Wiel Sonnemans die in een keurige partij Karel Zwiggelaar het nakijken gaf. Ook de derde partij werd een prooi voor Beringe. Jan Beurskens versloeg Piet Stoot. En ook de laatste partij werd gewonnen door Beringe. Louis Pennings won verdiend van Ad Slijpen en zo had Beringe er op de slotdag alles aan gedaan en moest er afgewacht worden wat de uitslag van Egchel was.

Kortste partij / 12 brt / Piet Janssen

Hoogste serie / 12 / Piet Janssen

 

BC Quatre Bras Egchel

Een simpele rekensom leerde dat Egchel zes punten nodig had om kampioen te worden, dan zou het resultaat in Beringe er niet meer toe doen. De start was echter niet goed, Twan Derix won in de eerste partij van Free Gielen. In de tweede partij moest Patrick Ghielen aantreden tegen Wim vd Loo. Wim had de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen, maar daarna alles verloren. Uitgerekend in deze wedstrijd wist hij de ballen weer eens goed te raken en hij won van Patrick. Drama voor Egchel, want nu hadden ze het niet meer in eigen hand. Het werd er niet beter op toen Hans Peeters in een spannende partij gelijkspeelde tegen Hans Schutten. Al 5 punten verloren. In de laatste partij wist Frits Reijnders nog te winnen van Karel Schoenmakers, maar het matchpunt zat er niet meer in. Met slechts drie punten op zak keerde Egchel huiswaarts. Het bleek achteraf niet voldoende.

Kortste partij / 26 brt / Hans Schutte & Hans Peeters

Hoogste serie / 10 / Free Gielen & Hans Peeters

 

OBK 1 t Midde

Frank Schmacks kreeg geen grote serie voor elkaar en dan wordt het voor hem een lastig verhaal. Hij werd dan ook met groot verschil verslagen door Giel Janssen. De partij duurde slechts 24 beurten, maar toch zou dit de langste partij worden. Maurice Rutten had wel een goede serie erbij en mede daardoor won hij ruim van Thei Cuypers. Invaller Joey Driessen behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen door te winnen van Jan Lomans. En ook de laatste partij werd gewonnen door OBK 1. Marco van Lent won van Huub Franssen.

Kortste partij / 19 brt / Maurice Rutten

Hoogste serie / 23 / Maurice Rutten

 

Alles of Niks BC Arcen

Ton Schuurmans won in de eerste partij van Ger Wilmsen. Via Peter vd Weijer kwamen de gasten weer op gelijke hoogte, hij versloeg Jan Oirbans. Voor BC Arcen zou dit het laatste wapenfeit zijn. Ben Bisseling en Maikel Steegh wonnen van Mario Moonen en Ingrid vd Weijer.

Kortste partij / 30 brt / Ben Bisseling

Hoogste serie / 13 / Ton Schuurmans

 

OBK 3 t Ven

Chris Hoeben had een off day en werd met ruime cijfers verslagen door Jan van Cleef. Frank Wijnands verging het al niet veel beter, hij werd met groot verschil door Danil van Cleef opzij gezet. En ook Jos Spoelstra had niet zijn beste dag. Andr van Cleef bleef het kalmst en kwam als winnaar uit de bus. In de laatste partij werd Joey van Cleef verslagen door Marco van Zoest. Echter had Marco niet genoeg caramboles gemaakt en dus gaan de punten naar t Ven.

Kortste partij / 18 brt / Joey van Cleef (hij kwam er maar 3 tekort, dus aan Joey deze eer)

Hoogste serie / 13 / Jan van Cleef

 

 

De Witte Berg - OBK 2

Frank Weys won in een spannende wedstrijd van Mike Rijvers. Hay in t Zandt verdubbelde de voorsprong door te winnen van Huub Repping. Via Peter Mulder kwamen de gasten terug in de wedstrijd, hij won van Ren Kessels. De laatste partij werd een prooi voor de thuisploeg. Piet Janssen had veel beurten nodig, maar hij wist wel te winnen van Wiel Danils.

Kortste partij / 26 brt / Frank Weys

Hoogste serie / 10 / Frank Weys

 

 

Iedereen bedankt voor het spannende en sportieve seizoen.

Voor de deelnemers aan de PKs: veel succes!

 

 

 

Groetjes Rudy

 

 

Svp formulieren uiterlijk zaterdag bij me inleveren, dan kan ik meteen de stand bijwerken.

via mail: rudybeurskens@hotmail.com

via whats app: nieuw nummer: 06-3089-0176

thuis in de bus: Aerdberg 9, Steyl